SIMS 3

SIMS 3

zaterdag 11 februari 2012

Ambrosia


Wat is ambrosia?
Ambrosia is een gerecht dat kan worden gemaakt wanneer een Sim niveau 10 heeft bereikt met koken, en het boek over het recept heeft gelezen.  Het boek kan je kopen bij de boekhandel voor 12.000 simdollars.



Wat heb je nodig?
Om ambrosia te maken heb je twee dingen nodig. Een doodsvis, deze kan je vangen als je Sim niveau 10 heeft met vissen. Hij is te vangen in het vijvertje van het kerkhof tussen 0.00 en 4.00 ’s nachts. Het aas die je hiervoor moet gebruiken, is een engelvis. Een engelvis kan je vangen met een meerminval en een meerminval met kaas.



Verder heb je een levensvrucht nodig. De levensvrucht krijg je van speciale zaadjes. Deze kun je planten wanneer je niveau 7 hebt met tuinieren.

  
Wanneer je deze twee ingrediĆ«nten hebt, kun je wanneer je het recept hebt geleerd, ambrosia maken. Dit kan ieder moment van de dag. Het gerecht staat niet bij ‘opdienen’, maar alleen bij ‘eten’.

 

Wat kan je met ambrosia?
Ambrosia kan je voor verschillende dingen gebruiken. Je kan het opeten waardoor je humeur met 75 wordt verhoogd. En je Sim zal qua dagen terug gaan naar het begin van de levensfase.

Ook kun je er iemand mee tot leven wekken. Dit kan op twee manieren. De snelste is door wanneer iemand dood is, het graf buiten te zetten en te wachten tot hij er ’s nachts uitkomt. Wanneer dit gebeurt moet je de ambrosia neerzetten. Het is handig om dan om de koelkast een muur te bouwen, zodat hij niet iets uit de koelkast pakt, maar de ambrosia eet. Zodra hij de ambrosia heeft opgegeten zal de geest veranderen in een normale Sim en zal hij ook weer speelbaar zijn.



    

Geen opmerkingen:

Een reactie posten